Firestone V-Gard

Win tijd met het Firestone V-Gard zelfklevende dampscherm

NIEUW: Firestone V-Gard dampscherm

De afgelopen jaren ontstond er een duidelijke trend voor meer energie-efficiënte gebouwen. Het dak heeft veel invloed op de energiestroom in en uit het gebouw. Dampschermen spelen hierbij een belangrijke rol. Een goed geplaatst dampscherm zorgt bovendien voor luchtdichtheid en minder energieverlies.

Voordelen

vink rood

Uitstekende dampweerstand

V-Gard biedt een uitstekende dampbarrière met een dampdiffusieweerstand uitgedrukt in Sd (equivalente luchtlaagdikte) van >1500 m. Daardoor is het geschikt voor de meeste daken.

vink rood

Bestand tegen voetverkeer

De technische samenstelling van de V-Gard zorgt voor een hoge weerstand tegen statische en dynamische impact. De sterke fysieke eigenschappen maken het geschikt voor directe toepassing op metalen ondergronden, wat het risico op scheuren door voetverkeer beperkt.

vink rood

Vooraf afgedrukte overlapmarkering

De overlapmarkering aan beide kanten van het V-Gard membraan maakt de plaatsing nog eenvoudiger.

vink rood

Uitstekende ondergrond voor het aanbrengen van isolatie met PU-isolatielijmen

Het voorbehandelde oppervlak van V-Gard is ideaal voor het aanbrengen van isolatieplaten waarbij mechanische bevestiging in de ondergrond niet mogelijk is.

vink rood

Efficiënte luchtbarrière

V-Gard kan je aanbrengen op vrijwel elke ondergrond, zelfs bakstenen muren. Zo beperk je luchtlekken tot een minimum en maak je het hele gebouw energie-efficiënter.

vink rood

Uitstekende hechting

V-Gard beschikt over een hoge windweerstand op verschillende dakondergronden.

vink rood

Installatie zonder vlam

De installatie van V-Gard is onderdeel van een éénlaagsconcept: het is een 100% koud en gebruiksvriendelijk proces waar geen open vuur voor
nodig is. V-Gard kan je, door gebruik van een primer, op de meeste ondergronden zoals beton, multiplex, OSB en metaal kleven. Het gebruik van primer is niet noodzakelijk op metalen ondergronden, tenzij anders aangegeven door de plaatselijke regelgeving. De 1,08 m breedte van het V-Gard-membraan zorgt ervoor dat de naadoverlap zich op de bovenste cannelure van de meeste metalen ondergronden bevindt. Dit zorgt ervoor dat het eenvoudig te plaatsen is, door het efficiënt uit te rollen. De beschermlaag verwijder je eenvoudig en de plaatsing kan gedaan worden door 2 personen.

Meer info of advies? Contacteer ons team!