EPDM dakbedekking voor een superieur resultaat

Firestone RubberGard EPDM is een synthetisch éénlaags rubbermembraan en bestaat uit ethyleen propyleen dieen monomeer. Wereldwijd is er al meer dan 1,5 miljard m² Firestone RubberGard EPDM geproduceerd en geplaatst. Met een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar is deze EPDM rubber dan ook dé referentie voor de meest uiteenlopende gebouwen en klimaten. CPE is erkend distributeur van Firestone Building Products.

logo_merk_firestone

Eigenschappen en voordelen Firestone RubberGard EPDM

vinkje

Uitstekende duurzaamheid

Firestone RubberGard EPDM biedt een ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en temperatuurschommelingen. Onovertroffen is de verwachte levensduur van 50 jaar.

vinkje

Grote flexibiliteit en rekbaarheid

Firestone RubberGard EPDM blijft zeer soepel, zelfs bij extreme temperaturen tot -45°C, waardoor deze het hele jaar door geplaatst kan worden. Bovendien heeft deze EPDM dakbedekking een rekvermogen van 300%, zodat het zich aanpast aan beweging en temperatuurwisselingen van het gebouw.

vinkje

Milieuvriendelijk op elk niveau

Firestone RubberGard EPDM dakbedekking is een inert materiaal met beperkte milieu-impact. Dit geldt zowel voor grondstoffen, productie, levensduur als recyclage. Het afgevoerde water is perfect bruikbaar voor huishoudelijke doeleinden.

vinkje

Perfect compatibel met diverse gebouwtypes

Firestone RubberGard EPDM is perfect compatibel met o.a. extensieve groendaksystemen, zonnepanelen, circulair bouwen, systemen voor het hergebruik van regenwater, gebruiksdaken en technische installaties.

Bevestigingssystemen Firestone RubberGard EPDM

Geballast systeem

Geballast systeem

De EPDM dakbedekking ligt los op een geschikte ondergrond en wordt op de plaats gehouden met grind of tegels. Toepassing:  op daken die de extra belasting kunnen dragen en voor circulaire systemen.

Omkeerdak

Omkeerdak

Uitstekend geschikt voor daken die regelmatig belopen worden en daken die onderhevig zijn aan strenge klimaatomstandigheden.

Volledig verkleefd systeem

Volledig verkleefd

Dit systeem biedt een grote flexibiliteit bij het ontwerp. Geschikt voor daken met een gebogen onderconstructie, onregelmatige vorm of beperkt draagvermogen.
 

Mechanisch bevestigd (RMA)

Mechanisch bevestigd (RMA)

Lichtgewicht, mechanisch bevestigd systeem zonder perforatie van de folie.

Mechanisch bevestigd (MAS)

Mechanisch bevestigd (MAS)

Firestone EPDM MAS-systeem is een variant op het RMA-systeem en geschikt voor daken met ongebruikelijke vormen en daken met veel doorboringen en obstructies

logo iso9001
Logo iso 14001
logo_CE
logo_ATG
logo_komo

Meer info? Contacteer ons team!