EPDM dakbedekking voor een superieur resultaat

Firestone, het merk van superieure dak-, wand- en waterdichtingssystemen dat u kent en vertrouwt, komt naar u toe onder een nieuwe naam: Elevate.

Elevate (Firestone) RubberGard EPDM is een synthetisch éénlaags rubbermembraan en bestaat uit ethyleen propyleen dieen monomeer. Wereldwijd is er al meer dan 1,5 miljard m² RubberGard EPDM geproduceerd en geplaatst. Met een bewezen levensduur van meer dan 50 jaar is deze EPDM rubber dan ook dé referentie voor de meest uiteenlopende gebouwen en klimaten.

logo_merk_elevate

Eigenschappen en voordelen Elevate RubberGard EPDM

vinkje

Uitstekende duurzaamheid

Elevate (Firestone) RubberGard EPDM biedt een ongeëvenaarde weerstand tegen ozon, UV-straling en temperatuurschommelingen. Onovertroffen is de verwachte levensduur van 50 jaar.

vinkje

Grote flexibiliteit en rekbaarheid

Elevate (Firestone) RubberGard EPDM blijft zeer soepel, zelfs bij extreme temperaturen tot -45°C, waardoor deze het hele jaar door geplaatst kan worden. Bovendien heeft deze EPDM dakbedekking een rekvermogen van 300%, zodat het zich aanpast aan beweging en temperatuurwisselingen van het gebouw.

vinkje

Milieuvriendelijk op elk niveau

Elevate (Firestone) RubberGard EPDM dakbedekking is een inert materiaal met beperkte milieu-impact. Dit geldt zowel voor grondstoffen, productie, levensduur als recyclage. Het afgevoerde water is perfect bruikbaar voor huishoudelijke doeleinden.

vinkje

Perfect compatibel met diverse gebouwtypes

Elevate (Firestone) RubberGard EPDM is perfect compatibel met o.a. extensieve groendaksystemen, zonnepanelen, circulair bouwen, systemen voor het hergebruik van regenwater, gebruiksdaken en technische installaties.

Bevestigingssystemen Elevate RubberGard EPDM

Geballast systeem

Geballast systeem

De EPDM dakbedekking ligt los op een geschikte ondergrond en wordt op de plaats gehouden met grind of tegels. Toepassing:  op daken die de extra belasting kunnen dragen en voor circulaire systemen.

Omkeerdak

Omkeerdak

Uitstekend geschikt voor daken die regelmatig belopen worden en daken die onderhevig zijn aan strenge klimaatomstandigheden.

Volledig verkleefd systeem

Volledig verkleefd

Dit systeem biedt een grote flexibiliteit bij het ontwerp. Geschikt voor daken met een gebogen onderconstructie, onregelmatige vorm of beperkt draagvermogen.
 

Mechanisch bevestigd (RMA)

Mechanisch bevestigd (RMA)

Lichtgewicht, mechanisch bevestigd systeem zonder perforatie van de folie.

Mechanisch bevestigd (MAS)

Mechanisch bevestigd (MAS)

Het EPDM MAS-systeem is een variant op het RMA-systeem en geschikt voor daken met ongebruikelijke vormen en daken met veel doorboringen en obstructies

logo iso9001
Logo iso 14001
logo_CE
logo_ATG
logo_komo

Meer info? Contacteer ons team!