trespa_bree

Trespa Pura voor seniorencomplex te Bree.

Een statige historische villa met zijn omringende parktuin in het pittoreske stadje Bree vormden de perfecte setting voor een hedendaags seniorencomplex. In deze comfortabele appartementen kunnen ouderen in alle rust zelfstandig wonen en zijn aangepaste voorzieningen en assistentie altijd binnen handbereik.

In overleg met de projectontwikkelaar zochten de architecten naar het meest geschikte gevelmaterialen voor deze specifieke toepassing. Thomas Roex van Contour Architecten: “Aanvankelijk verkozen we hout. Maar hout is een materiaal dat het nodige onderhoud vraagt. Indien dit onderhoud niet consequent wordt nagestreefd zal dit materiaal, ter hoogte van de inpandige terrassen, niet egaal verweren zoals de gevelvlakken. Daarenboven mag je van zorgbehoevende senioren niet verwachten dat zij het nodige onderhoud kunnen bieden aan een houten gevelbekleding. Daarom kozen we bewust Trespa Pura® NFC om mee te werken als gevelbekleding. Trespa verzekerde duurzaamheid, kleurstabiliteit en een minimaal onderhoud. De bewoners kunnen het eenvoudig schoonmaken met water en een door ons voorgeschreven schoonmaakmiddel.”

“Als we kijken naar de verwerking, de plaatsing, de prijs en de verwachte duurzaamheid, dan is het zeker mogelijk dat wij dit materiaal nog eens toepassen.”
Architect Thomas Roex, Contour Architecten

Meer info over Trespa?

Contacteer jouw vertegenwoordiger voor meer info over Trespa gevelbekleding of stuur ons een mail.

fotografie ©Dries Pieters