Wattenfabriek

RubberGard EPDM SA voor Wattenfabriek in Herzele

Begin 2020 raasde er een zware storm door België en deze liet De Wattenfabriek niet onaangetast. Het grootste deel van het hoogst gelegen dak werd zwaar beschadigd.

Het gebouw zou bewoond blijven tijdens de renovatiewerken. Hierdoor was het heel belangrijk om de overlast te beperken tijdens de werken. Een gemakkelijk te installeren dakbedekking die tegelijkertijd ook zeer snel kon worden aangebracht was cruciaal. De keuze was snel gemaakt: de zelfklevende Firestone RubberGard EPDM SA.

Waarom Firestone RubberGard EPDM SA?

Omwille van de hoogwaardige eigenschappen en de snelle plaatsing koos men voor dit project het RubberGard EPDM SA-dakbedekkingsmembraan van Firestone Building Products.

RubberGard EPDM SA is een zelfklevend membraan waarbij ter plaatse lijm aanbrengen niet nodig is. De sterke en duurzame hechting op de ondergrond wordt gegarandeerd door de gepatenteerde Secure Bond-technologie. Dergelijke technologie zorgt voor een aanzienlijke versnelling tegenover het installatieproces met een traditioneel volledig verlijmd EPDM-systeem.

In tegenstelling tot standaard lijmen, bevat het RubberGard EPDM SA dakdichtingsmembraan geen oplosmiddelen. Bovendien is het een volledig geurloos membraan, wat heel belangrijk is voor gebouwen die tijdens werkzaamheden operationeel en bewoond blijven.