gerecupereerde PUR

Perfect bruikbare isolatie gered uit de verbrandingsoven

Voor de nieuwbouw van Vrije Basisschool De Bron in Wellen realiseerden V&B Dakwerken in samenwerking met CPE, CLVR architecten en algemeen aannemer Schoofs een volledig circulair dak, waarbij gerecupereerde PUR isolatie werd gebruikt.

De innovatie bij dit project ligt in de combinatie van het BossCover Circular System gecombineerd met gerecupereerde PUR-platen. De isolatie, afkomstig van een gebouw in Mechelen, werd door Buildwise getest op verschillende specificaties zoals lambda-waarde, afmeting, drukvastheid en gewicht. Na grondige tests bleken de lambda-waarden van de gerecupereerde isolatieplaten 0.0261 W/m²K te zijn, slechts iets hoger dan de oorspronkelijke waarde van 0.022 W/m²K. Dit toont aan dat de meeste platen nog steeds uitstekend isoleren en geschikt zijn voor hergebruik.

Meer weten over gerecupereerde PUR-isolatie?

Heb je een project waarbij je isolatie een tweede leven wilt geven? Of wens je meer informatie over onze gerecupereerde isolatie? Ons team staat paraat om je te adviseren. Neem gerust contact met ons op via onderstaand formulier.

dakwerkers plaatsen gerecupereerde PUR