groendak_hittegolf

5 tips voor het plaatsen van een groendak tijdens een hittegolf

5 tips voor het plaatsen van vegetatiematten en trays tijdens een hittegolf

Tijdens een hittegolf kan het weer extreem zijn. Intense hitte en droge omstandigheden zijn een uitdaging bij het plaatsen van een natuurlijke vegetatie. Het juist plaatsen van de BossCover groendaksystemen tijdens een hittegolf is daarom van essentieel belang om ervoor te zorgen dat de planten gezond blijven en optimaal groeien. Wij geven je graag enkele tips:
 1. Plaats de vegetatiematten of sedumtrays direct na levering in de schaduw. Dit minimaliseert het risico op uitdroging van de planten.
   
 2. Verwerk de vegetatiematten of sedumtrays op de dag van levering en zorg er zo voor dat de planten vers en gezond zijn en de best mogelijke start hebben.
   
 3. Bij het uitrollen van vegetatiematten op een droge en warme ondergrond bestaat het risico dat de wortels van de planten verschroeien. Verzadig daarom de substraatlaag direct na plaatsing met water.
   
 4. Zodra de vegetatiematten op de onderlaag zijn uitgerold of de sedumtrays zijn geïnstalleerd, is het van belang om ze onmiddellijk te doordrenken met water. Dit stimuleert een stevige hechting  en zorgt ervoor dat de planten voldoende vocht hebben om gezond te groeien.
   
 5. Gedurende droge en warme periodes is het noodzakelijk om het groendak regelmatig van water te voorzien. Dit voorkomt uitdroging van de planten en helpt hen te overleven in omstandigheden met beperkte neerslag.

Meer info over de plaatsing van een groendak?

Door deze instructies zorgvuldig op te volgen, creëer je de ideale omstandigheden voor een prachtig groendak dat floreert en bijdraagt aan een groenere leefomgeving. Aarzel niet om contact op te nemen met jouw CPE filiaal als je nog vragen hebt of hulp nodig hebt bij het plaatsen van jouw groendak.